Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@09:19:12 GMT

رونق بازار اسکلت مرغ و گوسفند در مغازه‌های تهران

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۲۵۳۸

رونق بازار اسکلت مرغ و گوسفند در مغازه‌های تهران

تجارت‌نیوز نوشت: پشت ویترین با ماژیک آبی نوشته است: «اسکلت مرغ بسته یک کیلویی 4 هزار تومان» فروشنده می‌گوید مشتری‌های اسکلت زیاد شده‌اند. معمولا هم برای مصرف شخصی می‌خرند.

او در پاسخ به پرسش‌های کنجکاوانه برخی از مشتریان که تصور می‌کنند اسکلت‌ها را فقط برای غذای سگ و گربه می‌فروشند، می‌گوید: «اینطور نیست، واقعیت این روزهای اقتصاد کشور حکایت دیگری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

حکایت مردمی که قدرت خریدشان به شدت پایین آمده و حالا به جای گوشت، اسکلت مرغ و گوسفند را ترجیح می‌دهند. فروشنده در ادامه حرف‌هایش می‌گوید: «دیگر این روزها طبیعی شده، اسکلت‌ها را می‌برند و با آن سوپ درست می‌کنند یا هم خورش‌ را طعم‌دار می‌کنند!»

«قیمت یک بسته اسکلت گوسفند 15 هزار تومان است، اسکلت گاو هم 10 هزار تومان» این را فروشنده به مرد میانسالی می‌گوید و توضیح می‌دهد که چطور می‌توان از آن استفاده کرد.

آن سو مرد سالخورده‌ای می‌گوید: «اینها قبلا دور انداختنی بوده الان با این گرانی وارد لیست خرید شده!» اگرچه هیچ گوشتی به این اسکلت‌ها نیست، اما به گفته فروشندگان حداقل طعم گوشت که می‌دهد.

مهدی یوسف خانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی هم در واکنش به این موضوع می‌گوید: «متاسفانه درست است که وقتی گرانی باشد توان خرید مردم هم کم است. در حال حاضر بازار مرغ هم به دلیل کمبود خوراک دام و طیور به چالش خورده اما اخیرا برای پایین آمدن قیمت تمهیداتی شده است.»

او می‌گوید: «اگر فکری به حال نهاده‌های دامی نشود همچنان این وضعیت ادامه دارد و اگر قیمت به زور دستور و بخشنامه پایین بیاید چهار روز قیمت به صورت مسکنی پایین می‌آید ولی باز نرخ بالا می‌رود.»

صف مرغ در میادین میوه و تره‌بار

از خرید و فروش اسکلت مرغ و گاو و گوسفند در قصابی‌های سطح شهر که بگذریم، این روزها مردم برای خرید مرغ ارزان‌تر یا به اصطلاح تنظیم بازاری صف‌های طولانی در میادین میوه و تره‌بار بسته‌اند آن هم فقط برای ۴هزار تومان قیمت کمتر.

قیمت هرکیلوگرم مرغ در تهران حالا به حدود ۲۴ هزار تومان رسیده است و در میادین مرغ کیلویی ۲۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

صف‌های طولانی در میادین میوه و تره بار حکایت غریبی است از بازارگوشت و مرغ در این روزها. میان این صف اما کسانی هم هستند که برای خرید مرغ و گوشت نیامدند، آنها به دنبال خرید ضایعات مرغ هستند. ضایعاتی که بعد از پاک کردن و قطعه قطعه کردن مرغ روی پیشخوان مغازه‌ها می‌ریزند. قسمت‌هایی مثل پا و سنگدان مرغ و اسکلت گوسفند و گوساله.

پای مرغ محبوب‌ترین ضایعات گوشت و مرغ

قیمت یک بسته 350 گرمی پای مرغ در میدان میوه و تره بار 10 هزار و 800 تومان است. این در حالی است که به گفته یکی از فروشندگان، این قیمت نسبت به مردادماه 5 هزار تومان بیشتر شده است.

فروشنده می‌گوید پا و سنگدان مرغ خریدار زیادی دارد و همه را سریع می‌خرند. اینجا یک بسته 350 گرمی سنگدان را 12 هزار و 800 تومان می‌فروشند. یک بسته 900 گرمی گردن مرغ هم با قیمت 10 هزار و 800 تومان کم خریدار ندارد. اگرچه همین گردن مرغ در مرداد ماه 8 هزار و 200 تومان بود.

فیله 200 هزار تومانی گوساله یا سنگدان 13 هزار تومانی؟

برخی از مردم جیبشان بیشتر از این جواب نمی‌دهد و اگر اسکلت، پا و سنگدان مرغ نباشد، باید پول جمع کنند تا بتوانند یک کیلوگرم  فیله گوساله 163 هزار تومان بخرند یا ران گوسفندی 136 هزار تومانی!

البته گزینه دیگری هم هست؛ یک بسته ران مرغ حدود 83 هزار تومان یا هم سینه مرغ حدود 90 هزار. هرچند همه این قیمت‌ها در خرده فروشی‌ها بیشتر هم می‌شود مثلا فیله گوساله در بازار آزاد 200 هزار تومان است!

قیمت مرغ ارزان می‌شود

با این حال متولیان اعلام کرده‌اند که مرغ ارزان می‌شود. نیمه مرداد ماه بود که زمزمه‌های افزایش قیمت مرغ آغاز شد و در ابتدای مهرماه نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی قیمت مرغ را 19 هزار تومان اعلام کرد. روند افزایشی قیمت‌ها اما ادامه‌دار شد به گونه‌ای که تا پایان مهرماه متوسط قیمت مرغ به 20 هزار و 500 تومان تا 27 هزار تومان در خرده فروشی‌ها رسید.

برخی از تولیدکنندگان علت گرانی  مرغ را کمبود نهاده دامی و عدم تخصیص ارز برای واردات نهاده دامی می‌دانند.

با وجود صف طولانی مردم برای خرید مرغ، یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی از تقاضای کم می‌گوید: «در حال حاضر با توجه به تقاضای کم و عرضه زیاد مرغ قیمت مرغ در حال پایین آمدن است تا به نرخ ستاد تنظیم بازار یعنی 20 هزار و 400 تومان برسد.»

او می‌گوید: «نرخ خرده فروشی در حاضر برای مرغ گرم 24 هزار 500 تومان است تا چند روز آینده هم احتمال دارد کمتر شود. تنها 30 درصد از نهاده‌های دامی را با ارز دولتی می‌دهند، البته اگر همین 30 درصد به طور دقیق به همه تولیدکننده‌ها برسد وضغیت خیلی بهتر می‌شود.»

از سوی دیگر گوشت قرمز نیز مهرماه را با افزایش 20 هزار تومانی به پایان رساند. بر این اساس قیمت هر کیلو گوشت قرمز گوساله در واحدهای صنفی هرکیلو ۱۱۵ هزار تومان و هر کیلو گوشت گوسفندی با قیمت ۱۱۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

آنچه که روشن است سنگینی وزن افزایش قیمت‌ها و عدم ثبات آن بر شانه‌های مردم است. این وضعیت موجب انتقاد مردم شده است. مریم می‌گوید: «هفته پیش سینه مرغ را 55 هزار تومن خریدم، الان از شهروند 113 هزار تومان خریدم.» آیا با این وضعیت ترمز این افزایش قیمت‌ها کشیده می‌شود یا نه!

منبع: الف

کلیدواژه: میوه و تره بار هزار تومانی هزار تومان اسکلت مرغ قیمت مرغ یک بسته قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۲۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارکابی‌ها در تهران قدیم چه می کردند؟

 به گزارش تابناک، همشهری آنلاین نوشت:  یکی از نخستین شغل هایی که بعد از ورود اتومبیل به تهران رونق گرفت یخ‌فروشی بود. یخ‌فروش‌ها افرادی بودند که معمولا انتهای گاراژها را برای کسب و کارشان انتخاب می کردند و در ۶ ماه ابتدایی سال با فروش‌یخ به مسافران اتوبوس‌های برون‌شهری درآمد کسب می کردند.

 

داریوش شهبازی، تهران‌پژوه، شوفری را یکی از پررونق‌ترین مشاغل پایتخت در عهد قاجار و پهلوی اول می‌داند: «مسافرت با اتوبوس در تهران قدیم چندان هم بی‌دردسر نبوده و به همین خاطر شوفرها بابت عبور و مرور در جاده های پرخطر و رانندگی با اتوبوس های دنده‌ای دستمزد کلانی دریافت می کردند. وقتی تازه اتومبیل به خیابان های تهران راه پیدا کرده بود، برخی راننده ها ماهانه بین ۳۰ تا ۴۰ تومان حقوق می گرفتند که با حقوق برخی مقامات لشکری و کشوری برابر بود. ماجرا از این قرار بود که رجال مملکتی مثل وثوق‌الدوله به راحتی از اروپا ماشین وارد می کردند، اما رانندگی بلد نبودند و باید راننده استخدام می کردند. شوفرها یا همان رانندگان اتوبوس هم وضع خوبی داشته اند و حقوق شان کمتر از خلبان ها نبوده است. آنها بابت رانندگی در جاده های ناامن دستمزد خوبی می گرفتند و کافه ها و قهوه‌خانه های بین‌جاده‌ای به رایگان از آنها پذیرایی می کردند. نقل است که برخی شوفرها، علاوه بر وعده ناهار یا شام، با چای و تریاک مجانی پذیرایی می شدند.»

 

پارکابی یکی دیگر از شغل هایی بود که بعد از پیدایش اتومبیل در تهران رونق گرفت. وظیفه شاگردشوفر این بود که در طول مسیر، سرشان را از پنجره بیرون می کردند و با صدای بلند عابران را به میدان گمرک یا میدان سپه قدیم فرامی‌خواندند تا سوار اتوبوس شوند. شهبازی درباره سایر مشاغلی که در آن برهه رونق گرفت می گوید: «وقتی تعداد سوانح رانندگی در تهران زیاد شد، آرام‌آرام سر و کله افرادی که خودشان را صافکار و نقاش ماشین معرفی می کردند پیدا شد. این افراد داخل گاراژها مشغول به کار می شدند. فروش لوازم یدکی هم در خیابان امیرکبیر رونق گرفت و مکانیک ها مسئولیت تعویض و تعمیر قطعات اتومبیل را بر عهده داشتند.»

با تاسیس تعاونی های مسافربری برون‌شهری در اواخر دهه ۶۰، کسب و کار گاراژدارها از رونق افتاد و بخش قابل اعتنایی از مسافران خود را از دست دادند. آنها در نبرد نابرابر با تعاونی های نوظهور به شیوه های جدید متوسل شدند تا جایگاهشان را از دست ندهند. گاراژدارها که موقعیتشان به خطر افتاده بود، بخشی از فضای داخل گاراژها را به مکانیکی، صافکاری، رنگ‌کاری و ... اختصاص دادند و این گونه بود که این مشاغل در تهران رونق گرفت.

دیگر خبرها

  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • وضعیت ناگوار یک بازار تاریخی در نصف‌جهان/از ویراژ شبانه‌روزی موتورسیکلت‌ها تا سدمعبرهای مغازه‌داران
  • پارکابی‌ها در تهران قدیم چه می کردند؟
  • آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • توقف بازار مسکن در فروردین
  • سکه و طلا در بازار تهران ارزان تر شد
  • نزول قیمت سکه و طلا در بازار تهران
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت اجاره آپارتمان در منطقه ۱ و ۳ تهران